Скупштина Самосталног синдиката: Наставити преговоре са пословодством "Фијата"

Председник Самосталног синдиката Зоран Марковић рекао је за РТС да је Скупштина Самосталног синдиката на вечерашњој седници дала овлашћење представницима радника да наставе преговоре са пословодством "Фијата".

У Крагујевцу је вечерас одржана седница Скупштине Самосталног синдиката фабрике "Фијат Крајслер аутомобили Србија", на којој је разматрана званична понуда пословодства, то јест, њихов одговор на радничке захтеве.

"Скупштина Самосталног синдиката, дала је овлашћење представницима радника да наставе преговоре", потврдио је за РТС, председник Самосталног синдиката Зоран Марковић, који није могао да открива понуду послодавца.

Одлука коју је донео Самостални синдикат фабрике, који је 27. јуна и започео штрајк, требало би, да сутра буде предочена радницима, преко повереника синдиката у свим радним целинама компаније у Крагујевцу.

Преговори пословодства "Фијата" и штрајкачког одбора, уз посредовање премијерке Ане Брнабић, почели су у среду, када је после 16 радних дана у фабрици прекинут штрајк.

Како је најављено, преговори са пословодством уз посредовање Владе Србије, биће настављени сутра.

Радници имају четири захтева, који се односе на боље услове рада, повећање зарада, исплату бонуса ефикасности и трошкова превоза ван радног времена.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво