Зорана Михајловић са кинеским званичницима о Коридору 11

Коридор 11 је стратешки важан за развој Србије и Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре је спремно да на сваки начин помогне да се у року заврши тај пројекат вредан више од 300 милиона долара, изјавила је потпредседница владе и министарка Зорана Михајловић.

Зорана Михајловић је разговарала са представницима "Шандонг хај спид" групе и амбасадором Кине у Србији Ли Манчангом о радовима на изградњи две деонице Коридора 11, од Обреновца до Уба и од Лајковца до Љига, укупне дужине 50,2 километра.

"Очекујемо од главног извођача да посвети већу пажњу контроли и избору подизвођача и да максимално искористи грађевинску сезону која је у пуном јеку", истакла је Михајловићева, саопштило је министарство.

Михајловићева је рекла да су инжењери из министарства у последњих годину дана свакодневно на терену управо да би се испоштовали квалитет и рок.

"Мислимо да може брже, а стање на терену показује да главни извођач и подизвођачи морају да појачају радове", рекла је министарка.

Укупна вредност заједничких пројеката Србије и Кине у области инфраструктуре, планираних и актуелних, према њеним речима, већа је од пет милијарди евра.

"До сада смо имали веома добро искуство са готово свим кинеским компанијама", додала је Михајловићева.

Амбасадор Ли је рекао да кинеска влада и Амбасада Кине у Београду пажљиво прате како теку радови на Коридору 11, које изводе кинеске компаније.

Додао је да компанија "Шандонг" има намеру да даље развија пословне активности у Србији.

"Очекујем да обе стране учине све да се посао заврши у уговореном року и у траженом квалитету, јер је инвестиција резултат споразума наше две државе и две владе", рекао је Ли.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво