ПКС: Оснаживање извозних капацитета домаће привреде

У интензивним програмима обуке за извознике, који су намењени јачању извозних капацитета малих и средњих предузећа, учествоваће пет домаћих компанија, саопштено је из Привредне коморе Србије.

По завршетку тренинга, за представнике фирми биће организовани билатерални сусрети у Индији, САД, Камеруну, Чилеу и Канади, што је одлична прилика за успостављање сарадње са фирмама у овим земљама, наводи се у саопштењу.

Уз подршку Привредне коморе Србије, у колективним тренинзима и у Б2Б разговорима учествоваће представници српских компанија "Pacomm", "Avalon Partners", "Belit", "Tehnology Partnership" из Београда, као и "Greensoft ltd" из Новог Сада, које су изабране у конкуренцији 351 компаније из 31 земље.

Укупно је, како се додаје, одабрано 80 победничких предузећа која су конкурисала за учешће у програму јачања извозних капацитета малих и средњих предузећа, а који се реализује у оквиру "Ready2Go"  пројекта који спроводи међународни конзорцијум привредних институција и организација, међу којима је и ПКС, док је водећи партнер "Промос" агенција из Милана.

Тренинзи за извоз на тржишта Камеруна, САД и Канаде, планирани су до краја године, а обуке за фирме заинтересоване за пословање на тржиштима Индије и Чилеа почетком 2018.

Фирме - учеснице у пројекту ће, као резултат обука, добити прилику да формулишу међународни бизнис план уз подршку Центра за билатералну сарадњу Привредне коморе Србије и "Ready2Go" експерата, као и да учествују у догађајима намењеним пословном повезивању на поменутим тржиштима.

Пројекат финансирају Европска комисија и Извршна агенција за мала и средња предузећа, а спроводи се уз подршку Европске мреже предузетништва.

Привредна комора Србије тренутно реализује 24 пројекта усмерена на унапређење привредног амбијента и пословних капацитета српске привреде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи