"Штрајк у Фијату лоша порука будућим страним инвеститорима"

Генерални менаџер фабрика италијанских компанија "Аунде" и "Confezioni Andrea Serbia" у Јагодини Дејан Шишковски уверен је да штрајк радника "Фиjата" у Крагујевцу није добар за Србију и да се њиме шаље лоша порука будућим инвеститорима.

"Штрајк апсолутно није добар за целу Србију. 'Аунде' и 'Confezioni Andrea Serbia' ће 'преживети', то ће се завршити данас, сутра, али ће остати лоша порука будућим страним инвеститорима", рекао је Шишковски Танјугу.

Каже да не жели да се се меша у интерне ствари и пословање "Фијата" и да не зна довољно о ситуацији, али зна да је реч о озбиљној компанији, "где нема шансе да касни плата, да некоме нешто није плаћено". 

Шишковски подсећа да је у Јагодину и у Србију довео неколико компанија.

"Трудимо се и помажемо да иде боље и ово је штета за све нас који живимо од плате", рекао је Шишковски и поновио да није добро за Србију ако "Фијат" оде.

У Фабрици "Аунде", која за Фијат производи седишта и "Confezioni Andrea Serbia", која производи аутомобилске цираде сада је све у реду, истиче Шишковски и додаје да они раде и за "Ауди", "Фолксваген", "Мерцедес", "Ивеко" итд.

"Имали смо и ми слично искуство са штрајком пре пар година, знамо као се стварају моменти који нису реални, али, надам се, то ће се решити", истакао је Шишковски.

Истиче да би и он волео да сви радници имају плату 1.000 евра, али каже то не дозвољава тржиште, поготово не у Србији.

"Када се створе такви услови, онда ће радник који неће да ради за 350 или 500 евра прећи у другу компанију, где ће добити 550 евра. То код нас не постоји још, ми радимо и стварамао те услове и једнога дана, надам се, биће боље и овде, као и у земљама западне Европе", закључио је Шишковски.

"Confezioni Andrea Serbia" почела је са радом у Јагодини у марту 2013, а "Аунде" годину дана касније. Заједно запошљавају око 1.000 радника и велики су извозници, што Јагодину сврстава међу ретке локалне самоуправе у централној Србији које имају суфицит и спољнотрговонској размени.

"Confezioni Andrea Serbia" је међу дест највећих извозника у Шумадији и Поморављу, где је "Фијат" на првом месту, према подацима Регионалне привредне коморе за Шумадију и Поморавље.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво