Вучић: Апел да се реши проблем у "Фијату", ризици велики

Председник Србије Александар Вучић апеловао је на раднике "Фијата" и Владу, иако је само мањински власник, да реше проблем у крагујевачкој компанији, јер даљи штрајк носи велике ризике.

"Данас, када овде говоримо о лојалности радника компанијама, што је веома важан фактор за привлачење инвеститора, онда кажу: 'А Крагујевац?'", рекао је Вучић, који борави у посети Вашингтону.

Истакао је да нема много информација о томе шта се дешава, да зна да је од радника "Фијата" добио писмо, али да није стигао да се упозна са његовим садржајем, и додао:

"Молим раднике, видео сам их када сам обилазио фабрику, реч је о добрим домаћинима и поштеним људима, и верујем да ће разумети своју улогу, као и владу, да предузму све мере које им стоје на располагању", рекао је Вучић.

Истакао је да тема уопште није питање ко је крив, већ је кључно да се мора наћи решење.

Влада, додаје, нема превише могућности у својим рукама, јер је мањински власник, али је моли да учини све што може.

"Раднике молим да разумеју своју и нашу позицију, да разумеју позицију Србије. Они који би хтели сукобе између радника и владе, па се томе радују на политичкој сцени, ти не разумеју ништа", поручио је Вучић. 

Они, како је додао, не разумеју да раде у корист штете радника у Крагујевцу, и то не само радника у "Фијату", већ у корист штете своје државе.

"Никада такве политичаре нисам могао, нити ћу разумети", истакао је Вучић.

Како је рекао, ускоро се враћа у Београд и замолио је све актере да имају разумевања и да добро разумеју значај последица које све ово може да има не само по раднике "Фијата" и "Фијат", већ по Крагујевац и целу земљу.

"Изборена једна важна победа"

Председник Србије изразио је задовољство што је Србија изузета из круга земаља према којима ће Европска комисија применити ригорозне антидампинг мере на увоз челичних члимова.

"Честитао бих грађанима Србије што смо победили везано за антидампинг мере у ЕУ. Хвала ЕУ на разумевању. Сада су друге земље укључене у тај процес - Бразил, Иран, Украјина...Србија више није у том процесу", рекао је Вучић новинарима у Вашингтону.

Рекао је да је ово једна од две победе.

"Имамо још један процес, у вези са питањем државне помоћи. Када и то завршимо, то је за нашу Железару велика победа и гаранција за обављање доброг и одличног посла у будућности", закључио је председник. 

Европска комисија изузела је Србију из истраге о увозу топло-ваљаних челичних лимова, којом је било обухваћено пет земаља, објавио је портал Метал Билтен, који је имао увид у прелиминарни документ ЕК.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво