Михајловићева са регионалном директорком Светске банке

Нова директорка Светске банке за Западни Балкан, Европу и Централну Азију Линда ван Гелдер честитала је потпредседници Владе Србије Зорани Михајловић на спроведеним реформама, али и на напретку који је Србија остварила на "Дуинг бизнис" листи откако је за ту област оформљена посебна радна група на чијем је она челу, наводи у саопштењу из кабинета Михајловићеве.

"Честитам вам на труду, енергији и резултатима. Очекујем да ћемо наставити успешну сарадњу", рекла је Ван Гелдерова Михајловићевој, наведено је у саопштењу.

Михајловићева је Ван Гелдеровој представила пројекте у друмском и железничком саобраћају, као и у области грађевинарства, које та банка подржава.

Приоритети Министарства су, како је нагласила, убрзање инфраструктурног развоја, завршетак друмског Коридора 10, као и наставак модернизације и рехабилитације српских пруга, у чему учествује и Светска банка.

"Тим који водим успео је да покрене процес промена у српским железницама, постигли смо добре резултате, а сада идемо даље. Циљ нам је да упоредо инвестирамо у ту област и наставимо да спроводимо потребне реформе", рекла је Михајловићева новој регионалној директорки, која је на тој позицији наследила Елен Голдстин.

Потпредседница Владе представила је и реформу у области одржавања путева, истичући да је након 25 година расписан тендер за одржавање првих 3.000 километара путева, што је велики помак у овој области.

Михајловићева је новој директорки скренула пажњу и на то да је ресор који води успео у томе да инвеститорима омогући добијање грађевинске дозволе електронским путем, те да је само захваљујући тој реформи, по критеријуму издавања грађевинских дозвола, Србија на "Дуинг бизнис" листи Светске банке победила чак 150 земаља света.

"Циљ нам је да, по угледу на ову реформу, спроведемо и реформу катастра и смањимо време потребно за упис имовине на три радна дана", објаснила је Михајловићева.

Реформе поправљају ранг Србије на "Дуинг бизнис" листи, указала је Михајловићева и нагласила да је крајњи циљ да Србија уђе у првих 20 земаља света према лакоћи пословања, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара