Радници "Фијата" за наставак штрајка

Деведесет седам одсто радника прве смене у крагујевачком "Фијату" изјаснило се да желе да се штрајк у тој фабрици настави, а исто су се изјаснили и радници друге смене, јавља дописник РТС-а.

Радници су одлучили да наставе штрајк а из Италије им, кажу, стижу поруке да ће сутра директори компаније одлучити да ли ће и за колико смањити производњу и број радника.

Зоран Марковић из Штрајкачког одбора ФЦА Крагујевац каже да су четврти пут послали послодавцу захтев за почетак преговора, како би се поштовао Закон о штрајку.

"Не могу да схватим да неко овде види неке хулигане који хоће да отерају 'Фијат' из Крагујевца. Мислим да је ово отишло у погрешну страну, радници траже своја права, боље услове рада, бољу зараду. Четири захтева која смо имали до данас нисмо сели с представницима компаније да разговарамо", рекао је Марковић.

Радници чекају да Италијани дођу у Крагујевац, али њихово правило је да нема преговора док штрајк траје.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво