Радници "Фијата" за наставак штрајка

Деведесет седам одсто радника прве смене у крагујевачком "Фијату" изјаснило се да желе да се штрајк у тој фабрици настави, а исто су се изјаснили и радници друге смене, јавља дописник РТС-а.

Радници су одлучили да наставе штрајк а из Италије им, кажу, стижу поруке да ће сутра директори компаније одлучити да ли ће и за колико смањити производњу и број радника.

Зоран Марковић из Штрајкачког одбора ФЦА Крагујевац каже да су четврти пут послали послодавцу захтев за почетак преговора, како би се поштовао Закон о штрајку.

"Не могу да схватим да неко овде види неке хулигане који хоће да отерају 'Фијат' из Крагујевца. Мислим да је ово отишло у погрешну страну, радници траже своја права, боље услове рада, бољу зараду. Четири захтева која смо имали до данас нисмо сели с представницима компаније да разговарамо", рекао је Марковић.

Радници чекају да Италијани дођу у Крагујевац, али њихово правило је да нема преговора док штрајк траје.

број коментара 2 пошаљи коментар
(понедељак, 17. јул 2017, 16:41)
Botošeks [нерегистровани]

Srbija

Odgovor @štrajk:
Da, njoma jeste svejedno ko će im sklapati vozila, ali ovde država zakazuje. I to debelo. Evo primera-FIAT izdvaja 1000€ za radno mesto, plata radniku 250€ porez državi 750€. On će isto izdvajati u Poljskoj, s tim da je tamo plata radniku 750€, a porez državi 250€. Tu naša država pada, niko drugi.

(понедељак, 17. јул 2017, 14:23)
Goran [нерегистровани]

štrajk

Biće svima vama ponovo krivi strani "agresori" i strani plaćenici i svi će vas opet "mrzeti" kada ostanete bez posla. Jeste, plate su vam niske, ali je i to bolje od onoga što se zarađuje u drugim delovima Srbije.Razmislite zašto su vam takve plate, pa se onda bunite, a FIAT-u je svejedno dali će njegova vopzila sklapati Srbi, Turci ili Poljaci, ali vama neće biti svejedno.