Позив радницима "Фијата" да прекину штрајк и почну преговоре

Председник синдиката радника ЕПС-а Милан Ђорђевић апеловао је на колеге у фабрици Фијат у Крагујевцу да прекину штрајк и започну преговоре са руководством компаније о својим захтевима.

"Ситуација није нимало наивна, мој апел је да колеге из 'Фијата'" под хитно седну за сто, рекао је Ђорђевић за Танјуг.

Ђорђевић, који води синдикалну организацију која заступа интересе скоро 45.000 радника, сматра да је непримерено то сто руководство Фијата неће да преговара док је штрајк у току, али такође истиче да је штрајк од већ скоро 20 дана - "ипак превише".

Подсетио је да радници на подземној експлоатацији, које његов синдикат представља, раде најтежи, рударски посао по 365 дана у години, на температурама које су достизале и до 64 степени на угљеним етажама, али се, каже, не жале.

"Наш рудар је навикао, научио да ради и није му ништа тешко. Њима је довољно да имају довољно воде и они раде. Гашења нема, све са циљем да произведу довољно угља за рад термоелектране", навео је Ђорђевић.

За раднике "Фијата" би, понавља, после 20 дана било боље да прекину штрајк и да започну преговоре.

Ако не буду задовољни, могу поново да штрајкују, каже, али истиче да је кључно да се прекине обустава рада и разговара.

Ђорђевић не искључује могућност да у "Фијату" постоји група која, како наводи, ради против интереса запослених, фирме, али и против интереса државе.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво