Кинеско-српски индустријски парк у Смедереву на 500 хектара

У Смедереву ће се градити кинеско-српски индустријски парк на око 500 хектара, формираћемо заједничко предузеће које ће се бринути о овом пројекту, а од септембра радимо на папирологији и очекујемо да ће у 2018. почети да функционише један део парка, рекао је министар привреде Горан Кнежевић.

Горан Кнежевић је то поручио након потписивања Меморандума о разумевању и развоју кинеско-српског индустријског парка са председником "Хбис групе" Ју Јонгом, приметивши да постоји искрено пријатељство између српског и кинеског народа, али и да контакти који се воде између највиших представника обе државе воде ка најбољим економским односима у корист обе земље.

"Имамо одлична искуства са кинеским инвеститорима и желимо да то продубимо на много вишем нивоу, попут Железаре и ове индустријске зоне која ће помоћи да кинески инвеститори са квалитетнијим пројектима дођу у Србију", рекао је Кнежевић.

Подсетио је да Србија има потписане уговоре о изласку на тржиште од преко милијарду људи, те да ће на овај начин моћи заједно да се излази на трећа тржишта и да се тако подигну економски капацитети.

Заменик председника сталног Одбора Народног конгреса Хебеј провинције, Фан Зхаобинг рекао је да је овим Меморандумом учвршћена сарадња са Хестил групом, али је и продубљена сарадња преко индустријског парка који је следећи корак ка већим успесима и резултатима.

"Надам се да ћемо сарађивати успешно и позитивно, и да ће пријатељство између наше две земље које има историјску основу наставити да се развија и у будућности", навео је Зхаобинг.

Председик "Хбис групе" Ју Јонг рекао је да у вези с кинеско-српским парком најпре треба завршити завршити с Владом Србије питање земљишта, зати папирологију, оценивши да су потенцијали индустријске зоне питање будућности.

"Постигли смо велики успех са Железаром и мислим да ћемо ако наставимо ову врсту сарадње тако радити и у будућности. Компаније које буду део парка мораће да имају потенцијале у Кини, да имају жељу да инвестирају и извозе и да буду одговорне у реализовању инвестиција", навео је Јонг.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво