Модернизован део барске пруге од Ресника до Вреоца

Завршена је реконструкција и модернизација барске пруге од Ресника до Вреоца у дужини од 35 километара и та деоница је званично пуштена у саобраћај. Воз је са Главне железничке станице Београд испратила министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Возови на тој деоници сада могу да саобраћају брзином до 120 километара на сат.

Пуштању деонице у саобраћај присуствовао је и амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин.

Ресник - Вреоци су прва фаза укупних радова на обнови деонице Ресник - Ваљево, дужине 77 километара, која је део Анекса 4.1 основног Уговора о руском државном кредиту за модернизацију српских железница од 800 милиона долара.

Завршетак комплетне деонице Ресник - Ваљево планиран је за половину новембра 2017.

Михајловићева је рекла да ће се завршетком обнове те деонице путовање скратити на један сати и 15 минута - са два сата и 10 минута.

"Надамо се да ћемо у наредних годину или две покренути и реконструкцију и модернизацију комплетне барске пруге кроз Србију. Да је вратимо поново на пројектоване брзине. Процењена инвестиција за то је око 220 милиона евра и радимо на томе, разговрамо са партнерима о томе надамо се да ћемо с почетка јесени имати конкретне информације о томе", нагласила је министарка.

Вредност радова на деоници Ресник - Ваљево износи око 80 милиона долара, а учешће Србије као инвеститора је 15 одсто.

Пројектну документацију је урадио Саобраћајни институт ЦИП, а радове изводи руска компанија "РЖД Интернешенел" са домаћим подизвођачима.

Реконструкција тог дела магистралне пруге започела је 7. јула 2016. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво