Представници кинеске компаније у РТБ-у "Бор", Пекинг жели да се оствари сарадња

Представници највеће државне кинеске компаније за производњу бакра и процену злата, заједно са партнерима из кинеске приватне инвестиционе и управљачке агенције, посетили су Рударско-топионичарски басен "Бор", саопштено је из РТБ-а.

У разговору са генералним директором Благојем Спасковским истакнуто је да је та кинеска компанија у Србији и Бору први пут и то на званични захтев Кине која "жели да управо њихова највећа државна компанија оствари сарадњу са РТБ-ом 'Бор'".

"Наша земља би волела да управо ми остваримо сарадњу са РТБ-ом 'Бор' и због тога смо овде", истакао је директор инвестиција у рударству ове кинеске компаније.

Након разговора са менаџментом РТБ-а "Бор", којем је присуствовао и државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић, гости из Кине су, у пратњи Спасковског, разгледали површински коп "Велики Кривељ" и тамошњу флотацију, нову топионицу, фабрику сумпорне киселине и погон електролизе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво