Влада ће наставити да улаже у нишки аеродром

Влада Србије наставиће да улаже у аеродром "Константин Велики" у Нишу, за који је намењено 6,5 милиона евра, рекла је потпредседница Владе Зорана Михајловић обилазећи нове терминале и реновирану аеродромску зграду. Истакла је да Влада подржава развој Ниша и југа Србије.

Обилазећи нове терминале и реновирану аеродромску зграду, Михајловићева је рекла да је четири милиона евра опредељено за изградњу торња.

Поред тога, 2,5 милиона евра биће уложено у опрему за слетање и полетање по лошем времену, што ће помоћи да нишки аеродром буде у поптуности алтернативни београдском.

Нишки аеродром бележи повећање броја путника, од некадашњих 1.200 годишње тај број порастао је на тренутних 140.000 путника, а циљ је 550.000 до 2020. године, рекла је Михајловићева.

"План је да у наредних неколико година до 2020. године причамо о 550 хиљада путника, видећемо, можда буде било и више, али суштина овог аеродрома се огледа, наравно, кроз број путника, али суштина је да јесте заиста регионални аеродром, да је Ниш са местом на коме се налази веома важан за целу Србију, за цео западни Балкан", каже Михајловићева. 

Боравећи у Нишу Михајловићева је Сигурној кући поклонила половно путничко возило. 

Све пројекте у току и будуће које град Ниш припрема Влада подржава рекла је Михајловићева истичићу да је најважније што Ниш после дужег времена има стабилан буџет.

Министарка Зорана Михајловић је након састанка са градоначелником Ниша Дарком Булатовићем рекла да су две ствари посебно битне - да град Ниш има стабилно финансирање и да су планиране инвестиције у наредној години око две милијарде динара.

"Две ствари су посебно важне, прва је да Град Ниш има стабилно финансирање јер нема развоја, нових прјеката ако то финансирање није стабилно'', рекла је Михајловићева.

Према њеним речима, друга ствар која је вома значајна је да су у односу на све припремљене грађевинске дозволе, њих 38, планиране инвестиције Града Нишšа у наредној години око две милијарде динара, по припремљеној документацији, од чега је део везан за сам аеродром.

Она је додала да је поносна на сарадњу са Градом Нишом и свим људима из локалне самоуправе.

''Град Ниш, начин на који се управља градом, инвестиције које су у току, начин како се праве приоритети мислим да јесте пример за многе градове у Србији и то је наш циљ да сви градови буду самоодрживи и могу да имају стабилно финансирање, да после могу да се развијају'', рекла је Михајловићева.

Булатовић је казао да је упознао министарку са најзначајнијим активностима које град тренутно спроводи или припрема, укључујући планове за отварање нових фабрика, унапређење комуналне инфраструктуре, изградњу путне инфраструктуре, доношšење планске документације.

"Ситуација са јавним финансијама у граду је стабилна, моžжемо да финансирамо све обавезе. Хвала Влади Србије на подршšци коју пруžжа Граду Ниšшу и целом југу Србије"”, рекао је Булатовић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво