Поповић представио економски билтен ДСС-а

Председник Економског савета Демократске странке Србије Ненад Поповић представио је у Кнез Михаиловој улици билтен тог савета "Економски аргумент", критикујући притом начин на који се власт у Србији односи према последицама светске економске кризе.

Поповић је рекао да светска криза "прети да паралише привреду Србије" и да "влада нема никакву стратегију да то спречи", додајући да је у постојећој ситуацији потребан "кризни менаџмент" за који су потребни "и други људи".

"Одлука владе да замрзне плате запослених у јавном сектору долази у тренутку када све редом поскупљује, од комуналних услуга до основних животних намирница", рекао је Поповић, прозивајући владу да се "понаша расипнички".

Оценио је и да су "грађани и пензионери Србије обманути обећањима о подели бесплатних акција и повећању висине просечне пензије на ниво од 70 одсто просечне плате" и да "уместо обећања да ће у Србији бити отворено двеста хиљада нових радних места, почињу масовна отпуштања широм земље".

Поповић је казао да су економски стручњаци ДСС "спремни да преузму иницијативу у предлагању мера за излазак из економске кризе" и да ће "убудуће водити проактивну политику када је у питању економија и економска будућност грађана Србије".

Другим државама није требао Међународни монетарни фонд, каже Поповић, наводећи као пример Хрватску која је, како је рекао, у тежој ситуацији од Србије јер је задуженија, а "није прихватила ММФ зато што имају своје Министарство економије и развоја које је способно да се ухвати укоштац са проблемима и да их реши".

"Наша министарства и министри који се баве економијом нису способни то да ураде и нама треба тутор у лицу ММФ-а", оценио је функционер ДСС.

Током промоције билтена, Поповићу су се придружиле и страначке колеге Радомир Наумов и Александар Поповић, бивши министри, који су разговарали са грађанима, као и омладина ове странке.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи