Нишка фабрика "Блок сигнал" продата индијским инвеститорима

Индијска компанија "Ексцел индустри", са седиштем у Уједињеним Арапским Емиратима, купила је нишку фабрику "Блок сигнал", која је некада била у оквиру "Мин холдинга". "Ексцел" је део велике индустријске групе која ради за машинску и нафтну индустрију.

Компанија "Ексцел" купила је фабрику "Блок сигнал" за милион евра и у првој години запослиће још 35 радника. Нишка фабрика наставиће са новим власницима производњу опреме за железницу и комуналне опреме.

"Много ми значи подршка коју сам добио у Србији за куповину ове фабрике. То је оно што ћу пренети својим пословним партнерима и мислим да ће због тога и они желети да дођу", истиче Самир Едрос, сувласник компаније "Ексцел".

Ова фабрика је купљена без подстицајних средстава која држава даје страним инвеститорима. "Блок сигнал" је био део "Мин холдинга", који је после приватизације 2003. године имао велике губитке и дуговања.

"Србија данас представља у правном, политичком и економском смислу једну стабилну и озбиљну државу у којој сви потенцијални инвеститори могу да препознају добру шансу да шире свој бизнис, да остварују свој бизнис и да овде остварују профит", објашњава Драган Стевановић, државни секретар у Министарству привреде.

Долазак компаније "Ексцел" у Ниш резулат је међудржавног договора са почетка ове године.

"Ово је први конкретан резулат разговора премијера Србије и Индије у јануару. Има још много могућности за сарадњу, а највише у сектору информационих технологија и пољопривреде", указала је Нариндер Чаухан, амбасадорка Индије у Србије.

Индијска компанија послује од 1981. године са седиштем у Ајману у Емиратима. Поред производа за машинску и нафтну индустрију, раде и делове за авио-индустрију и медицинске уређаје.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво