БМВ обуставља производњу у Немачкој, Кини и Јужној Африци

Немачка компанија БМВ ће обуставу производње у Немачкој, која траје од петка, проширити данас и на Кину и Јужноафричку Републику, пошто се произвођач луксузних аутомобила суочио с проблемом несташице делова за управљачке системе, извештава агенција "Блумберг".

Производња у фабрикама у кинеском Шенјангу и јужноафричком Рослину ће вероватно бити обустављена на један дан, док ће фабрика у Лајпцигу у Немачкој бити делимично затворена, изјавио је портпарол компаније Мајкл Ребсток. 

Погон у Лајпцигу је затворен од петка, а други у Минхену не ради од прошле седмице, јер неименовани италијански произвођач ауто-делова није могао да изврши требоване испоруке, објавио је магазин Фокус.

"Не можемо рећи у овом тренутку када ће престати обустава производње", рекао је Ребсток, додајући да ће компанија "у ходу" одлучивати о даљим прекидима због кашњења испоруке делова.

Он је навео да је вероватна финансијска штета "под контролом", али се "још не може квантификовати", додајући да су сви модели аутомобила од серије један до серије четири погођени.

"Радна група стално ради на решавању проблема", рекао је Ребсток.

БМВ има две фабрике у североисточном кинеском граду Шенјангу са локалним партнером "Брилијанс Чајна аутомотив холдингс", који производи више модела, укључујући седане серије три и серије пет, додаје "Блумберг".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара