Двадест година од оснивања "Телекома", који су најважнији изазови

Једно од наших стратешки најважнијих предузећа "Телеком Србија" ове недеље обележава 20 година постојања. "Телеком Србија" послује у шест земаља и у свом саставу има 14 компанија. Генерални директор "Телеком Србија" Предраг Ћулибрк за РТС каже да је та компанија на почетку имала два милиона корисника, а да данас има 10 милиона.

Гостујући у Дневнику РТС-а Предраг Ћулибрк је рекао да је "Телеком Србија" пустио мрежу друге, треће и четврте генерације мобилне телефоније, пружа услуге интернета, ИТ услуге и банкарске услуге. постао је оператор дистрибуције ТВ садржаја и један је од највећих спортских ТВ кућа у региону.

"Телеком ових дана слави 20 година постојања. ПТТ систем је 1997. године раздвојен у два паралелна система, један је Пошта, други 'Телеком Србија'. ПТТ систем је временом постао брз и донета је одлука да се 'Телеком Србија' оформи. Дуг је то пут био, доста тога се урадило", објаснио је Ћулибрк.

Истиче да је у наредне две до три године императив развој оптичких мрежа.

"Циљ је да до већине станова и кућа допремо са оптичким приступом. Оптика је у агенди свих европских и светских држава. Све што се очекује у будућности везано за савремене иновације у информационо-комуникационој технологији захтеваће брз интернет. Склопили смо уговор са 'Хуавеј' компанијом и то је уговор вредан 150 милиона евра, а те инвестиције су опредељене за повећање брзине", рекао је Ћулибрк.

Говорећи о приватизацији "Телеком Србија", Ћулибрк је рекао да то сада није актуелна тема.

"Наша обавеза је да кроз развој инвестиција са корисницима покушамо да очувамо вредност компаније. Спремност је доказана, били смо у приватизацији 2011. и 2015. године, знамо како да спроведемо тај процес. Наше опредељење је да инвестицијама које су планиране покушамо да будемо лидери на тржишту телекомунинкација", објаснио је Ћулибрк.

Истакао је да ћерка-компанија "Телеком Србија" у Аустрији броји 20.000 корисника и да се ради на томе да се та компанија добије подршку из Србије, па ће тако иновативни пројекат "Теслин времеплов" бити приказан корсницима у Бечу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво