Пет великих тема на СПИЕФ 2017

Главна тема овогодишњег Међународног економског форума у Санкт Петербургу (СПИЕФ), који се од 1. до 3. јуна одржава под покровитељством председника Русије Владимира Путина, биће "Постизање нове равнотеже на глобалној сцени", а дискусије ће бити подељене на пет главних тема.

Овогодишње земље партнери СПИЕФ-а су Индија и Србија, којима се посвећује посебна пажња.

У својству земље-почасног госта, Србија ће такође учествовати на Санктпетрбуршком форуму, што ће, како су се недавно сагласили председник Владе Србије Александар Вучић и амбасадор Руске Федерације Александар Чепурин, бити прилика да се могућности и резултати српске привреде на најбољи начин представе не само у Русији, већ и пред више од 12.000 учесника из око 130 земаља.

Пет тема водиља су управљање макро окружењем, економска агенда Русије, прихватање технолошких заокрета, фокус на људски фактор и серије предвиђања.
Први дан СПИЕФ-а почиње бизнис доручком.

Први дан посвећен је глобалним економским темама, економским и финансијским политикама, организацијама економске сарадње, привредној сарадњи Русије са другим земљама, али и предвиђењу "Русија 2035".

Такође, 1. јуна биће одржан и округли сто "Русија-Србија".

Само првог дана биће одржано 39 панела, девет округлих столова и још један број специјалних сесија.

На скупу ће посебна пажња бити посвећена и медијима, њиховој улози, имајући у виду социјалне мреже преко којих се често шире и лажне информације.

Други дан је посвећен темама везаних за енергетику, те је планиран и "енергетски самит", али и питањима четврте индустријске револуције, те и опасности роботизације по радна места, али и темама везаних за климатску промену.

Током овог дана биће разговарано и о будућности ЕУ.

Последњи дан посвећен је дигиталној економији, инвестиционим шансама, иновацијама.

СПИЕФ ће отворити заменик премијера Руске федерације Сергеј Приходко, а на Форуму ће се учесницима, другог дана, обратити руски председник Владимир Путин, премијер Индије Нарендра Моди, аустријски канцелар Кристија Нерк, као и премијер Молдавије Игор Додон.

Програмом СПИЕФ-а предвиђено је одржавање пословног форума земаља БРИКС-а и форума Б20 о међународној трговини и инвестицијама, затим Руско-индијски форум корпоративних директора, традиционални Енергетски самит корпоративних директора, као и пословне дијалоге и форуме Русије са САД, са Француском, са Латинском Америком, Швајцарском, Јапаном и са Африком.

Према најави организатора, одржаће се и бизнис скупови Евроазијске економске уније и Индије, о стратешком развоју фармацеутске индустрије, као и о ИТ-у.

У плану су и сесије Шангајске организације за сарадњу и Валдај клуба, док ће се на маргинама Форума први пут одржати и Светски фестивал омладине и студената.

Форум малих и средњих предузећа планиран је дан пре званичног отварања СПИЕФ-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи