Вучић: Радити на развоју повољног пословног окружења

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да су јавне финансије под контролом и да је важно да се даље ради на јачању макроекономске сигурност земље и на развоју повољног пословног окружења.

Александар Вучић је председавао првој седници Радне групе за унапређење и спровођење препорука из "Беле књиге" Савета страних инвеститора.

На седници су, како је саопштено, дефинисани наредни кораци које би требало предузети како би се побољшало пословно окружења и створили бољи услови за долазак инвеститора у Србију.

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић, која је и заменица председника Радне групе за унапређење и спровођење препорука из "Беле књиге", истакла је да ће се радна група бавити унапређењем шест области.

"Области у којима је важно да заједно делујемо јесу порези, рад, инспекција и безбедност хране, некретнине и изградња, електронско пословање и стечај и девизно пословање. Формирали смо оперативна тела за сваку од ових области, како бисмо што ефикасније постигли резултате које смо зацртали", рекла је Михајловићева.

Председница Савета страних инвеститора Јана Михајлова рекла је да Савет поздравља почетак рада заједничке Радне групе за спровођење препорука "Беле књиге", јер је то јасан сигнал заједничке посвећености Владе и Савета да плански раде на унапређењу пословне климе.

"Формирање Радне групе представља чврсту основу наше сарадње. Верујемо у постављање јасних и амбициозних циљева. Где има воље, има и резултата и ово је јединствена прилика да се убрза даљи напредак и Србија учини бољим местом за пословање", додала је Михајлова.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи