Михајловићева: У 2018. завршавамо ауто-пут Крагујевац – Баточина

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић најавила је да ће цео ауто-пут Крагујевац – Баточина, дуг око 24 километра бити завршен до половине 2018. године.

Михајловићева је, одговарајући на питања новинара код кружног тока у месту Жировница, рекла да ће од укупно 24 километра до краја јуна ове године бити завршена деоница Жировница-Крагујевац, што је укупно око 18,5 километара.

Додала је да затим преостаје да се изгради још око пет километара кроз Баточину, за шта се поново раде пројекти.

"Очекујем да ће пројекат бити завршен у септембру ове године, а да ће затим уследити и расписивање јавног позива за избор извођача", рекла је она.

Михајловићева је нагласила да је овај ауто-пут веома важан за Крагујевац, јер спаја тај град с Коридором 10, али и за цео тај део Србије.

"Овај ауто-пут је почео да се гради још 2009. године и страшно је што већ одавно није изграђен", рекла је Михајловићева, подсетивши да је у јуну 2016. пуштена у саобраћај једна деоница од око шест километара.

До краја јуна ове године биће завршено 18,5 километара, а у току је завршна фаза израде потпорних конструкција, коловозне конструкције десне траке и радови на постављању саобраћајне сигнализације и опреме. 

На деоници Жировница-Крагујевац главни извођач је компанија ПЗП Крагујевац, која се, како је приметила, труди да све заврши у року.

"Ми смо свакако ту да помогнемо кад треба и да ствари крену. Очекујем да ће цео ауто-пут од Крагујевца до Баточине бити готов током грађевинске сезоне наредне године. Да ли у јуну или јулу, али то све мора да буде готово наредне сезоне", нагласила је Михајловићева.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво