Објављени конкурси за директоре железничких предузећа

Влада Србије објавила је јавни конкурс за избор генералних директора јавних предузећа Србија воз, Србија карго и Инфраструктура железнице Србије, објављено је на сајту Министарства привреде.

Како пише у документацији, рок за подношење пријава је 30 дана од објављивања јавног конкурса у Службеном гласнику, а мандати директора биће четири године.

По Закону о јавним предузећима, кандидати за директора требало би да имају најмање пет година радног искуства на пословима који захтевају високу стручну спрему и најмање три године искуства на пословима којима се бави јавно предузеће, а не могу бити чланови органа политичке странке.

Скупштина Србије усвојила је крајем фебруара прошле године Закон о јавним предузећима, који предвиђа да се директори јавних предузећа бирају на јавном конкурсу.

Ове три компаније су пре две године издвојене из Железница Србије, а ово је други по реду конкурс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво