Подршка малим, микро и средњим предузећима

Влада Србије је ове године преко Развојне агенције Србије, обезбедила више од милијарду динара, бесповратно, за микро, мала и средња предузећа. То је до сада највећа подршка државе том сектору, како по обиму средстава, тако и по броју понуђених програма. Ове године, први пут, могле су да конкуришу и фирме које пружају услуге, а охрабрујуће је што је према пристиглим пријавама највише оних из сектора производње.

Тамара Јуренић, извршна директорка Развојне агенције Србије наводи да агенција има програме на које могу конкуристи не само мала, микро и средња предузећа, него и кластери, инкубатори и удружења, коморе.

"У цифрама, када говоримо, говоримо о повећању за укупно шест пута што значи да прошле године смо на програму старт-ап имали 198 пријављених, ове године непуних 1.200. Поред ових програма за које су позиви завршени 19 маја, ми имамо још програма на које могу конкуристи не само мала, микро и средња предузећа, него и кластери, инкубатори и удружења, коморе и то су програми конкурентности, програми који су у вези са извозом и економским развојем", објашњава Јуренићева.

Према њеним речима, програми ће бити отворени све до утрошка укупног буџета предвиђеног за ове намене, тако да се у том делу очекује још кандидата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара