Сарадњом до напретка југа Србије

Споразум о сарадњи у домену локалног економског развоја на југу Србије потписали УСАИД, Координационо тело за југ Србије и представници општина Бујановац, Прешево и Медвеђа.

Тројни споразум има за циљ изградњу капацитета општина Бујановац, Прешево и Медвеђа за припремање капиталних пројеката и проналажење финансијских средстава за њихово извођење, рекао је директор УСАИД-а за Србију Мајкл Харви.

Мајкл Харви је потписао Споразум заједно са директором Координационог тела за југ Србије Ненадом Ђурђевићем и председницима општина Бујановац, Прешево и Медвеђа - Шаипом Камберијем, Надером Садикијем и Слободаном Драшковићем.

"УСАИД ће сарађивати директно са општинама и помоћи им да препознају и израде капиталне пројекте важне за њих, како би конкурисали за добијање средстава и из фондова Европске уније и из фондова Србије", најавио је Харви.

Добра позиција региона

Директор УСАИД-а је нагласио да "треба искористити савршену позицију поред Коридора 10, који повезује југоисточну Европу", као и да је потписивање тројног споразума "гаранција да је будућност региона светла".

"УСАИД је у протекле три године у општине Бујановац, Прешево и Медвеђа у више од 300 пројеката уложио око 22 милиона долара намењених углавном изградњи инфраструктуре, као и помоћи малим и средњим предузећима", рекао је Харви.

Председник општине Бујановац Шаип Камбери, у чијој је општини отворена прва Канцеларија за економски развој, рекао је да ће "наредни корак општине, бити фромирање привредног савета који ће одредити приоритете даљег економског развоја".

Канцеларије за локални економски развој, биће отворене и у општинама Прешево и Медвеђа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво