Потписан меморандум о градњи "Тесла града" у Београду

Компанија "БК Тесла" потписала је Меморандум о сарадњи са кинеском државном компанијом МЦЦ саопштила је "БК група". Градиће се објекат који ће променити лице Београда, наводи се у саопштењу, уз прецизирање да је реч о почетку градње три милиона квадратних метара у Србији, најпре два милиона у Београду, а онда и милион квадрата у 25 округа Србије.

"Тесла град" је јединствени програм компаније "БК групе" за развој простора од два милиона квадратних метара и представља капитални архитектонски и урбанистички пројекат који одражава значај и важност географског положаја града Београда у центру Европе. 

Споразум су потписали генерални директор компаније "БК Тесла" Љубица Вукотић и заменик директора МЦЦ (China Metallurgical Construction Engineering Group), за инострану сарадњу Чен Куан.

Чен је истакао да је данашњи дан веома значајан не само за Србију и компанију "БК Тесла", већ и за будућу сарадњу између две земље. 

"Ово је први пут да сарађујемо с неком фирмом из Србије и има историјски значај за нашу компанију, али сам уверен да је подједнако значајно и за 'БК Теслу'. Надам се да ће данашње потписивање Меморандума поставити темеље за даљу сарадњу. Наша компанија ће остати у Србији и наставићемо да улажемо у многе пројекте", поручио је Чен.

Иначе, кинеска компанија МЦЦ, постоји 50 година и послује у областима инвестирања и изградње. Остварила је добре резултате како на кинеском тако и на иностарном тржишту, а о томе сведочи и више од хиљаду награда, које је компанија добила.

Шонг Лин, представник кинеске владе, рекао је да је председник Кине Си Ђинпинг прошлогодишњом посетом Србији поставио нове задатке у сарадњи две земље.

"Компанија МЦЦ је прихватила понуду нашег председника и ово је пример добре сарадње Кине и Србије. Надам се да ће данашње потписивање Меморандума подстаћи и друге кинеске компаније да улажу у Србију", оптимистичан је био Лин.

Драгомир Ј. Карић, председник УО "БК групе" нагласио је да је данашње потписивање Меморандума значајно не само за компанију "БК Тесла", већ и за грађане целе Србије јер представља почетак градње три милиона квадратних метара у Србији, најпре два милиона у Београду, а онда и милион квадрата у 25 округа Србије. 

Карић је нагласио да изградњом "Тесла града Србија" добија многа радна места за младе људе и да ће се тиме повећати бруто продукт Србије и брзо унапредити и повећати производња грађевинског материјала. 

Такође је рекао да су кинески инвеститори веома значајни за Србију, јер долазе без икаквих условљавања и територијалних претензија. 

"Изванредне односе с Кином имамо захваљујући нашем председнику Александру Вучићу, који је у Србији организовао Самит 16 држава на челу с Кином. Посета кинеског председника је такође дала замах И уједно потврдила да су односи две земље изванредни. Доказ те сарадње је и решавање горућег проблема, а то је железара у Смедереву. Треба да се ослонимо на државе које с нама имају братске и економске односе", закључио је Карић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи