Преговори са Гаспромом о новом предлогу Владе Србије

Влада Србије и делегација Гаспрома почињу преговоре о споразуму око продаје НИС-а и оснивању заједничке фирме за градњу гасовода Јужни ток.

Руска страна требало би данас да саопшти своју одлуку на понуђени предлог Владе да у НИС инвестира 700 милиона евра, уместо предвиђених 500, као и да откупи 19 одсто акција по важећим законима.

У пакету предлога је и захтев да гасовод Јужни ток има магистрални карактер са капацитетом од 20 милијарди кубика годишње.

По раније потписаном споразуму руском партнеру би припало 51 одсто акција НИС за 400 милиона евра.

Министар економије и регионалног развоја Млађан Динкић изјавио је да од руских представника још није стигао одговор о новом предлогу енергетског споразума.

Главни преговарач Гаспрома Дмитриј Малишев рекао је да ће у Београду разговарати са представницима Србије о свим понуђеним елементима.

"Руска страна се држи принципијелног става да не жели да излази у јавност у време када трају преговори, као и да не жели да коментарише наводе који се појављују у медијима", рекао је Малишев и одбио да било шта каже о захтеву за додатне инвестиције у НИС, као и капацитету гасовода Јужни ток.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи