Цена хлеба остаје иста

Килограм хлебног зрна ових дана кошта око 14 динара. Упркос ниској цени, велики произвођачи хлеба, за сада, не планирају појефтињење.

Летос, у време жетве и откупа пшенице млинари и пекари су најавили могуће појефтињење хлеба.

Од тада, пшеница је појефтинила за динар или два. Велики произвођачи хлеба признају да је брашно јефтиније, али имају своје разлоге зашто не снижавају цену хлеба који је и даље 38 динара.

"Нисмо успели да сазнамо шта смера највећи произвођач у земљи Београдска пекарска индустрија и Клас. У међувремену на ниже цене брашна и других трошкова реаговали су мали произвођачи хлеба и пецива", рекла је Златица Марковић из Покрета за заштиту потрошача. 

Економисти тврде да за оклевања "великих" да снизе цену хлеба постоје оправдани разлози. Подједнако су криви и они и трговци.

Према подацима Привредне коморе Србије, поједемо 110 килограма хлеба по становнику, што је три пута више него у земљама Европске уније.

Хлеб јесте значајна ставка у буџету просечне породице, али промена цене неће утицати на потрошњу те намирнице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво