На захтев понуђача продужава се јавни позив за управљачки тим РТБ "Бор"

Јавни позив за избор професионалог пословодства за саветовање и управљање Рударско-топионичарским басеном "Бор" истиче сутра, 28. априла а, како РТС сазнаје, биће продужен за још месец дана, тако да се понуде могу слати до краја маја. Министар привреде потвдио је да заинтересовних има и да се рок продужава на захтев понуђача. Управљачки тим руководио би борским гигантом до проналаска стратешког партнера.

Документација коју на јавном позиву треба да достави будући Управљачки тим за РТБ "Бор" је обимна – од стратегије развоја, планова пословања, продаје, до мера које ће се ускладити са Унапред припремљеним планом реорганизације, по коме предузеће послује од новембра прошле године. Зато је и разумљиво што неки траже додатно време. А из Владе поручују да за РТБ имају јасне планове.

"Наша жеља је да пре свега ангажујемо неки професионални менаџмент за почетак а друга ствар је да се уз тај професионални менаџмет, када се стање стабилизује, да практично нађемо стратешког партнера јер Бору су потребне велике инвестиције", рекао је министар привреде Горан Кнежевић.

Стручњаци оцењују да треба изабрати добар Управљачки тим који ће борски гигант прпремити за привтизацију.

"Продужење рока за управљачки тим даје шансу да се нађе боље решење.
Из разговора са ММФ-ом, колико смо ми могли да сазнамо, види се да и они чак имају разумевања. Мислим да није битно толико да се жури већ да се све учини да се спасе једно предузеће које је у ствари стратешки битно, које један део Србије, један велики град практично држи у животу. Дакле, треба све урадити да се спасе то предузеће да се нађе стратешки инвеститор и мислим да у том смислу није толико битно време", истиче Горан Николић са Института за европске студије.

У Владиној радној групи која прати рад РТБ-а кажу да од почетка године предузеће показује побољшање пословања.

"РТБ испуњава све своје обавезе према добављачима, према држави, према кредитима, тако да смо ми са те стране задовољни. Наравно, нећемо сада рећи да се то одједном нешто променило у самој организацији или се променило у самом тиму који ради тамо, него је једноставно дошло и до повећања светске цене на тржишту, цена бакра је повећана и то омогућава боље пословање", објаснио је Кнежевић.

Заинтересовани у понуди за управљање и саветовање у свим деловима РТБ "Бор" морају предложити најмање 10 директора. А план је да Управљачки тим у Рудаско-топионичаског басена Бор уђе до лета.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи