Светска банка: Потребно радити на смањењу фискалног ризика у Србији

Решавање питања државних предузећа, чиме ће се смањити финансијски ризик, као и већа подршка развоју сектора малих и средњих предузећа, кључне су ставке које Србија мора да реши уколико жели да настави да се креће напред, изјавио је шеф канцеларије Светске банке у Београду Тони Верхејен.

Верхејен је, у обраћању после изборне скупштине Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД), рекао да постоји потреба да се ради на смањењу фискалног ризика у Србији, тако што ће се решити питање преосталих државних предузећа, али и петрохемијског комплекса.

"Потребно је да се то једном заувек реши, а не да се стално прекида. Видимо да су велика предузећа и даље велики фискални ризик и без решавања тог питања, не може ништа да се постигне", рекао је Верхејен.

Наводи да је развој сектора малих и средњих предузећа такође веома важан и да је ту пре свега потребно решити питање пореске процедуре, односно да се уклоне препреке које су на путу развоју предузетништва.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво