Турска компанија "Бирлешик" отвара фабрику у Лазаревцу

Градоначелник Београда Синиша Мали разговарао је са представницима турске компаније "Бирлешик текстил" која ће у Лазаревцу покренути производњу текстила и до краја године запослити 600 радника.

Синиша Мали је подсетио да је турска компанија купила фабрику "Беко" у Лазаревцу која је у стечају, саопштио је Секретаријат за информисање града Београда.

Предвиђено је, како је Мали истакао, да компанија "Бирлешик текстил" у другој фази запосли још 600 радника, тако да би укупно обезбедила посао за 1.200 радника, углавном жена.

"Ово је потврда да су Србија и Београд повољне дестинације за инвестиције и да у Лазаревцу старе, запуштене фабрике можемо да претварамо у модерне производне објекте или нове тржне центре. На тај начин запошљавамо нашу грађевинску индуструју и отварамо нова радна места, и то је политика од које нећемо одустати", рекао је Мали.

Додао је да ће ускоро бити отворена и фабрика "Меита" у Обреновцу, у којој ће бити упослено 1.400 радника.

Најавио је да се у Лазаревцу припрема изградња и већег тржног центра.

"Ми ћемо наставити да привлачимо инвестиције у нашу престоницу, с циљем да се квалитет живота развија пођеднако у свим деловима града, без обзира на то да ли се живи у Младеновцу, Лазаревцу или на Теразијама", рекао је градоначелник.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво