Коридори: Извођач дужан да санира потпорни зид код Предејана

На деоници Коридора 10 у изградњи обрушио се део потпорног зида у близини тунела Предејане, а у Коридорима Србије за "Танјуг" су изјавили да је извођач – компанија "Еuroalliance" дужан да то санира и поправи о свом трошку.

У Грделици, иначе, има више од 50.000 метара квадратних косина које се стабилизују због изградње ауто-пута.

"У овом случају, јуче је склизнуло 150 квадратних метара, што представља три промила од укупне површине косина. Овакве ситуације су нормалне на великим и захтевним пројектима", наводе у Коридорима.

Како објашњавају, процес изградње тунела подразумева и обезбеђење косина, а приликом градње ауто-пута често долази до обрушавања, појаве клизишта, урушавања тунела, појаве подземних вода и слично.

Такође, наводе да је ово један од десетина случајева који су се десили током изградње Коридора 10 и 11, а који ће брзо бити саниран како би се наставило са радовима.

На осталим деловима трасе радови се изводе несметано.

Радове на деоници изводи компанија "Euroalliance", а вредност радова на градњи тунела Предејане дужине 1.000 метара је око 15 милиона евра, што се финансира кредитом Европске инвестиционе банке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво