ПУПС не одустаје од повећања пензија

Посланик ПУПС-а Ђуро Перић најавио могуће ускраћивање подршке Влади, ако повећање пензија буде једнократно. Наставак преговора са ММФ-ом.

"Уколико наши захтеви не буду апсолутно прихваћени, ако се буду игнорисале све чињенице и пензије буду враћене у пређашње стање морали бисмо да размислимо и о ускраћивању подршке влади", рекао је .

Перић је рекао да је странка спремна да уважи рефлексије светске економске кризе на Србију, али да не одустаје од повећања пензија како је предвиђено владином уредбом.

"Предлози ММФ-а у вези са пензијама су за ПУПС неприхватљиви, а параметри којима се они користе нетачни", оценио је Ђуро Перић, који је и заменик председника Управног одбора Фонда ПИО.

"То што они траже од нас није реално и није поткрепљено чињеницама", рекао је Перић, напоменувши да је у разговору са представницима ММФ-а највише било речи о томе да ли би повећање од 10 одсто требало да се прихвати као трајно или као једнократно.

ПУПС не може да прихвати да повећање буде једнократно јер би, како је рекао Ђурић, враћање пензија на претходно стање био "наставак социјалног геноцида пензионера".

Посланик ПУПС-а је истакао да није тачна тврдња ММФ-а да би наставак исплате тог повећања угрозила економски развој земље и додао да је ПУПС ту тврдњу у разговорима са ММФ-ом поткрепио подацима.

"ММФ-у је важно да се смањи јавна потршња. Велико је, међутим, питање шта је у пензијама, као економској категорији, јавна потрошња, а шта није", навео је Перић и најавио наставак разговора са представницима ММФ-а, с тим да ПУПС неће одустати од повећања јер се "мора борити а остваривање циљева због којих је странка и настала".

"Ми смо и настали да бисмо захтеве пензионера реализовали", закључио је Перић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара