Настављена производња у “Агроживу”

Радници у кланици живине "Агрожив Јуко" у Житишту наставили су с радом, пошто им је уплаћен други део мартовске плате. Погони ће радити пуним капацитетом.

Други део плате за око 600 запослених у кланици у саставу панчевачке компаније "Агрожив", који су започели штрајк 16. јуна, уплаћен је у среду увече.

Кланичари су штрајковали поштујући минимум процеса рада, са захтевима упућеним стечајном управнику Стевану Молдовану да им исплати три заостале зараде и да обезбеди наставак производње на фармама и другим производним целинама компаније.

Стечајни управник је јуче посетио Житиште, а запосленима компаније "Агрожив" се путем медија обратио и министар Слободан Милосављевић са обећањем да ће радницима до краја недеље стићи прва од три неисплаћене зараде и са апелом да не прекидају производњу, јер је то једини начин да компаније опстане.

"Агрожив" са седиштем у Панчеву у стечају је од 28. маја ове године.

После хапшења и одређивања притвора против власника "Агрожива" и бројних директора других предузећа у току је судски процес због сумње да су извршили више кривичних дела и оштетили државу за 18 милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво