"Одзвонило" Југу

Производња "југа" се укида 20. новембра, а последњи аутомобил те марке који ће сићи са монтажних трака у "Застави" биће 794.428 по реду, изјавио је директор производње у "Монтажи" крагујевачке фабрике аутомобила Слободан Глишовић.

Први серијски Југо је са производних трака Заставе сишао је 2. октобра 1980. Југо је требао да постане национални аутомобил, што му је за кратко време и успело.

Због ниске цене, малих димензија и релативно мале потрошње горива Југо је убрзо почео да се ивози. Тако је на британско тржиште стигао 1983.године а на америчко годину дана касније.

Пројект са извозом Југа у САД назван је шансом деценије.

И заиста због ниске цене ( свега 3999 долара) Југо је и на тржишту САД постигао солидну продају, стекао велику популарност пре свега због својих димензијама, ниске цене и  парадоксално али тачно за америчке услове лошег квалитета.

Ипак и са свим манама постао је веома познат и популаран аутомобил, који има чак и своје клубове обожаватеља широм САД.

Југо се појављује и у већем броју холивудских филмова.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи