Вучић: Чекам вест из Кине, радујем јој се више него било чему другом

Премијер Србије Александар Вучић истакао је да се нада позитивној вести из Кине, односно успостављању директног лета на линији Пекинг–Београд.

"Очекујем сутра или прекосутра увече вест о 'слоту' за директну авио-линију између Пекинга и Београда. Разговарао сам са шефом компаније Хајнаном о томе више пута. Они су спремни да успоставе ту линију", рекао је Вучић новинарима, одговарајући на питање шта очекује од посете председника Томислава Николића Пекингу.

Нагласио је да би та линија била од великог значаја за Србију, јер значи десетине хиљада туриста више на годишњем нивоу и хиљаде бизнисмена.

"Значиће много више посла и бржи раст. Уједно, то би била потврда пријатељства, а код источних народа, посебно Кинеза, пријатељство доноси прилике за нови посао", рекао је премијер.

Подсетио је да су Кинези већ у Смедереву у Железари, и да преговара с њима да узму РТБ "Бор", те да разматра шта би још и где Кинези могли да инвестирају.

"'Бор' је за нас веома важан", приметио је, јер "не можемо да оставимо толики број радника без посла, јер од тога зависи источна Србија".

Зато је, каже, разговарао и са неколико компанија из САД, али оне чекају раст цене бакра, а чекање би значило да би 6.000 људи у РТБ "Бор" исто тако било на чекању.

"То ми је важнија вест од свега другог ових дана. Више се радујем томе него било чему другом", закључио је премијер говорећи о линији Пекинг–Београд.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво