"Пословање 'Дијаманта' и 'Фрикома' стабилно без обзира на 'Агрокор'"

Директори зрењанинског "Дијаманта" Тео Вујчић и београдског "Фрикома" Гојко Ђошић истакли су да је пословање њихових компанија, које су део хрватског концерна "Агрокор", стабилно у потпуности и да обе компаније од почетка године бележе раст производње и продаје.

Вујчић и Ђошић разговарали су са министрима трговине и пољопривреде Расимом Љајићем и Браниславом Недимовићем о свим аспектима пословања ових компанија на тржишту Србије, наводи се у саопштењу министра трговине.

Пословање обе компаније у саставу "Агрокора" у Србији је у потпуности стабилно, навели су Вујчић и Ђошић и додали да све обавезе према добављачима и кооперантима извршавају на време, као и да укупна потраживања те две компаније далеко премашују обавезе које имају.

Директор "Фрикома" Гојко Ђошић рекао је и да је та компанија у потпуности извршила све финансијске обавезе пред предстојећу сетву и да нема дуговања примарним пољопривредним произвођачима.

"Фриком" запошљава 1.000 радника, а "Дијамант" 750 и обе компаније су, према тврдњама директора, од почетка ове године забележиле раст производње и продаје.

Хрватски концерн "Агрокор" има шест милијарди евра обавеза према клијентима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи