Љајић: Вучићева посета Москви има велики економски значај

Посета премијера Александра Вучића Руској Федерацији, поред политичког, има и велики значај са становишта повећања спољнотрговинске размене и могућности за већи прилив руских инвестиција, оценио је потпредседник Владе Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.

Расим Љајић је навео да Вучићева посета Русији даје нови импулс преговорима о закључењу споразума о слободној трговини између Евроазијске уније и Србије.

"То значи да би тај споразум могао да буде усаглашен и потписан већ током ове године", рекао је министар трговине, туризма и телекомуникација за Танјуг.

Додао је да Србија има интерес да најпре задржи постојећи спољнотрговински режим са Русијом и Евроазијском унијом, где је 99 одсто производа на бесцаринском режиму, као и да га прошири, пре свега на "фијат" аутомобиле, поједине врсте сира, живинско месо, шећер и цигарете.

"Са друге стране, Вучићева посета Москви и разговори са Владимиром Путином кореспондирају са напорима Владе Србије да привуче што већи број руских туриста и Руску Федерацију врати међу десет највећих емитивних тржишта", истакао је потпредседник српске владе.

Наводи да Туристичка организација Србије спроводи интензивну кампању путем друштвеним мрежа, као и штампаних и електронских медија на територији Руске Федерације и да тамо постоји све веће интересовање туриста за долазак у Србију.

"Посебно интересовање постоји за обилазак културних рута, здравствени и спортски туризам, а млађи туристи из Русије све више показују жељу за долазак на Егзит фестивал и друге забавне манифестације", рекао је Љајић, изразивши очекивање да ће врло брзо бити видљиви конретни резултати премијерове посете Руској Федерацији.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи