"Инвеститор заинтересован за улагање у Јошаничку Бању"

Министар трговине и туризма Расим Љајић је навео да је за улагање у Јошаничку Бању заинтересован један инвеститор и да су у току преговори о улагањима у хотел са циљем повећања смештајних капацитета.

Расим Љајић је рекао да ће се са могућим инвеститором састати почетком априла.

"Разговарали смо са једним инвеститором који је заинтересован да улаже у Јошаничку Бању. Довешћемо га почетком априла да видимо постоји ли начин да он уложи новац да се уреди и опреми хотел", рекао је министар трговине и туризма након отварања реконструисаног бањског купатила.

Додао је да Јошаничкој бањи недостају смештајни капацитети, а да би за привлачење што већег броја туриста најбоље било да Рашка заједно са Копаоником, Врњачком Бањом, Краљевом, Брусом, Куршумлијом, Новим Пазаром оснује регионалну туристичку организацију.

"Надам се да ће бања бити нови центар здравственог и рекреативног туризма, не само у овом делу Србије већ у читавој земљи. Обично се у туризму каже да није важно шта имате, већ оно што имате да знате на најбољи начин да искористите", нагласио је Љајић.

Како каже, потенцијал за развој туризма постоји, јер се на свега 24 километра од Јошаничке Бање налази Копаоник који годишње посети 120.000 људи, те да је "грех" део тих људи не довести у Јошаничку Бању.

Министар је подсетио да бања може да направи добру туристичку понуду, јер има пет термалних извора са температуром на извору близу 80 степени целзијуса.

"Ми тај потенцијал морамо да искористимо. Надам се да ће врло брзо бити реконструисано и старо купатило", рекао је Љајић и додао да је министарство туризма спремно да помогне локалној самоуправи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво