Одличан избор на Сајму, тржиште аутомобила заживело

На Сајму аутомобила у Београду, просечан купац може да бира аутомобил до 10 хиљада евра, што је раније било незамисливо. Заживела је и куповина уз замену старог аутомобила који се често прихвата као део учешћа за кредит. Купци могу да рачунају и на ниже каматне стопе и на јефтинији каско.

Тржиште аутомобила је заживело. Просечан купац на салону аутомобила сада има одличан избор.

Купци имају да бирају чак 24 модела испод 10.000 евра, почевши од "лада" које коштају 7.100 до три модела "фијата" који коштају 9.990 евра, каже Предраг ЖивковиЋ из Вечерњих новости.

Грађани кажу да је избор аутомобила велики. "Фијат је јефтин, ово остало је за нас недостижно", каже један купац.

Продавци кажу да је другачији начин куповине и плаћања него прошле године.

Ове године на сајму се више продаје преко лизинг и кредитних линија, каже Душан Цинцар из "Ауто Чачка - Шкоде".

Продаја већа од 100 хиљада евра је већ завршена. Купљено је све што може да се добије одмах - два скупоцена "мерцедеса" преко 200.000 евра. Такође, продати су и најскупљи модели БМВ-а и "аудија", а неколико ексклузивних спортских модела је наручено.

Ту постоји листа чекања и у Европи. Један увозник за само шест месеци рада продао је чак рекордан број возила и за европске прилике.

Остоја Мијаиловић, генерални директор "Бритиш моторс Србија", каже да су продали више од сто аутомобила, иако ниједан аутомобил није јефтинији од 40.000 евра".

Сајам је почео са доста оптимизма и за купце и за продавце, кажу увозници. За време његовог трајања прода се или уговори чак трећина годишње укупне продаје возила.

Електрична и хибридна возила за сада се не продају јер субвенција и пуњача нема.

Публика се интересује за нову технологију али је она далеко ван домашаја просечног купца без субвенција које имају купци у ЕУ па и у окружењу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво