Просечна плата у Србији у фебруару 46.990 динара

Просечна нето зарада у Србији у фебруару ове године износила је 46.990 динара, што је у односу на јануар номинално више за 13,2 одсто, а реално за 12,4 одсто, саопштио је Репубички завод за статистику.

У поређењу са фебруаром 2016. године просечна нето плата је номинално већа за 5,7 одсто и реално за за 2,4 одсто.

Просечна бруто зарада (са порезима и доприносима) исплаћена у фебруару 2017. године износила је 64.847 динара и номинално је била већа за 13,3 одсто него у јануару, а реално за 12,5 одсто. У поређењу са истим месецом прошле године номинално повећање је 5,8 одсто, а реално 2,5 одсто.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво