Антић: Ухватићемо корак са стандардима ЕУ

Министар рударства и енергетике Србије Александар Антић изјавио је да очекује да у разговору са директором Енергетске заједнице Јанезом Копачом буду решена сва отворена питања.

Александар Антић је новинарима рекао да ће се са Копачом састати у Београду у првој недељи априла.

"Разговараћемо о свим отвореним питањима, а Србија убрзано чини кораке како би достигла све енергетске диркетиве и ухватила корак са стандарима ЕУ", казао је Антић.

Како је навео, посао Енергетске заједнице је да стално подсећа чланице на испуњавање директива, а Србија треба да ради на томе и да на састанцима тражи реална и рационална решења.

"До сада смо са Секретаријатом Енергетске заједнице проналазили решења за отворене проблеме и не видим зашто не би и овог пута направили квалитетан договор", рекао је Антић.

Како је додао, Енергетска заједница није тело које уводи санкције већ је њена функција да даје подршку чланицама да реализују неопходне кораке.

"Очекујем да Енергетска заједница буде наш партнер а не неко ко ће да доноси казнене мере за које неће ни бити потребе", рекао је Антић који је присусутвовао пуштању у рад мерно регулационе станице за дистрибутивни гасовод у Раковици.

Секретаријат Енергетске заједнице недавно је објавио да је наставио поступак против Србије због споразума с Русијом о испорукама природног гаса којим се нарушава конкуренција и да Србија има два месеца да исправи неправилности.

Како је образложено, споразумом с Русијом из 2012. године предвиђено је да је гас који се испоручује Србији намењен искључиво за њено тржиште, што није у складу с прописима Енергетске заједнице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво