"Меркатор-С" на време измирује обавезе

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић разговарао је са генералним директором команије "Меркатор-С" Александром Сератлићем, који га је обавестио да је пословање те компаније, као дела "Агрокор" концерна, стабилно и да у потпуности и благовремено измирује све обавезе према држави и запосленима.

Када је у питању испуњавање обавеза према добављачима, Александар Сератлић је рекао да се поштују сви уговори и договори, а да се посебно води рачуна о малим добављачима, којих је 490 од укупно 660 са колико сарађује "Меркатор-С".

Сератлић је додао и да је већина артикала, који се продају у објектима ове компаније, произведена у Србији.

Љајић је рекао да Министарство трговине, туризма и телекомуникација очекује поштовање свих обавеза према запосленима, као и према добављачима са којима послује "Меркатор-С".

Министар је позвао све добављаче који имају било какав проблем у пословању са компанијом "Меркатор-С" да се јаве надлежним службама у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, које ће заједно са стручним тимовима компаније радити на проналажењу решења.

Љајић и Сератлић биће на челу тимова који ће се састајати једном недељно у циљу размене информација, праћења даље ситуације и решавања потенцијалних изазова.

Љајић ће наредних дана одржати одвојене састанке и са руководиоцима компанија "Дијамант" и "Фриком", које такође послују у склопу Агрокор концерна.

Компанија "Меркатор-С" запошљава 9.000 радника од укупно 11.200, колико их има у фирмама Агрокор концерна у Србији, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво