Инвеститори из Саудијске Арабије желе да улажу у Србији

Потпредседница Владе Зорана Михајловић разговарала је са амбасадором Саудијске Арабије за БиХ и Србију Ханијем бин Абдулахом Момином који је рекао да су инвеститори из Саудијске Арабије заинтересовани да у Србији улажу у секторе туризма, медицинског туризма, банкарства, пољопривреде и индустрије.

Михајловићева је рекла амбасадору да је Србија отворена за унапређење пословне сарадње две земље и да ће упутити званичан позив представницима политике и бизниса у Саудијској Арабији да посете Србију, како би у директном контакту са колегама размотрили пословне прилике.

Михајловићева је представила пословно окружење у Србији, истичући да Србија има повољан географски положај, а убрзано ради на инфраструктурном повезивању са регионом.

Као примере навела је пројекат изградње ауто-пута од Београда до Сарајевао и пројекат изградње ауто-пута Ниш-Мердаре-Приштина, саопштено је из кабинета потпредседнице владе.

Амбасадор Хани бин Абдулах Момина рекао је да су односи две земље добри, те да ће пренети приватном сектору своје утиске о могућностима за пословање у Србији.

Министар спољних послова Ивица Дачић је истакао да односи Србије и Краљевине Саудијске Арабије бележе развој, нарочито у домену економије.

Дачић је изразио жељу за проширење односа кроз размену посета на свим нивоима и јачање привредних и инвестиционих контаката, као и у свим другим областима.

Обострано је констатовано да постоје велике могућности за интензивнију међусобну сарадњу и изражена спремност за унапређење укупних билатералних односа, саопштило је министарство спољних послова.

Саудијски амбасадор борави у Београду ради предаје акредитивних писама председнику Србије Томиславу Николићу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи