Компанија "Јафа" купила "Банини"

Компанија "Јафа" из Црвенке на аукцији купила је кикиндско предузеће "Банини" у стечају, по почетној цени од 15 милиона евра.

"Јафа" је била једини учесник на аукцији, а од куповине су одустали Индустрија меса "Матијевић" из Новог Сада и Индустрија кекса "Бамби" из Пожаревца.

Генерални директор "Јафе" Бојан Кнежевић је, како преноси Блиц, новинарима после аукције рекао да одлука о куповини "Банинија" није била лака јер је почетна цена висока.

"Да је цена нижа, било би више купаца. 'Банини' је у великим проблемима, у стечају је јер има више од 40 милиона евра дуга банкама и више од 10 милиона евра дуга добављачима", казао је Кнежевић.

Додао је да је стратешка одлука "Јафе" била да власнику, "Капа стар групи", предложи ту аквизицију, јер верује у заједнички потенцијал производа "Јафе" и "Банинија".

"Пред нама је велики посао, планирамо да подигнемо производњу у Кикинди. Овде ћемо производити исти асортиман који је 'Банини' до сада имао", најавио је Кнежевић и поручио да око 500 радника "Банинија" не треба да брине за своја радна места, јер им "фабрика без радника ништа не значи".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво