Београдски аеродром међу најбољима у источној Европи

Већ трећу годину заредом Аеродром "Никола Тесла" заузео пето место међу најбољим аеродромима у источној Европи. Прво место је припало аеродрому у Будимпешти.

Награда је озваничена на овогодишњој додели награда агенције "Скајтракс", специјализоване за рејтинг у ваздушном саобраћају, која је одржана у Амстердаму, саопштио је Аеродром "Никола Тесла".

Како је саопштено, према класификацији "Скајтракса", најбољи аеродром на свету већ пету годину заредом је аеродром Чанги у Сингапуру, а најбољи у Европи је аеродром у Минхену.

Те награде су међу најпрестижнијима у области авио-индустрије, а избор је направљен на основу 13,82 милиона онлајн упитника, у којима су путници оцењивали 550 аеродрома широм света.

Истраживање је спроведено међу 105 различитих нација у периоду од јула 2016. до фебруара 2017. године.

Предмет истраживања су комфор и задовољство путника различитим сегментима аеродромске услуге, од доласка на аеродром, пријаве на лет, куповине, трансфера и безбедности, све до уласка у авион.

број коментара 10 пошаљи коментар
(понедељак, 20. мар 2017, 14:21)
mare [нерегистровани]

low cost

I sad nije teško pogledati koliko postoji low cost letova i koliko low cost kompanija leti sa najboljeg aerodroma u Istočnoj Evropi.
Nama su stručnjaci objasnili kako za LCC nema mesta u Beogradu, pa neka Vojvođani i Beograđani pomažu da Budimpeštanski bude najbolji, ljudi idu gde im je najpovoljnije a sigurno bi svi radije ostavili novac ovde.
Ne deluje mnogo komplikovano ali je izleda previše za naš kadar.

(понедељак, 20. мар 2017, 13:41)
anonymous [нерегистровани]

kako nas loze

Pa izmedju aerodroma u nisu, tivtu, skoplju i tirani.. ovaj nas je medju boljima

(понедељак, 20. мар 2017, 13:36)
anonymous [нерегистровани]

Nekoliko zakljucaka

1. Peto mesto u Istocnoj evropi nije nikakav rezultat. Recimo da su bolji su Budimpesta, Varsava, Atina, Bukurest, Prag. Mi se poredimo sa Talinom, Kisinjevom, Tiranom, Skopljem... pa se ponosimo sto smo od njih bolji.
2. Ako je Cangi najbolji aerodrom na svetu (a pisac obih redova zna da jeste), onda pitati Singapur da nam proda konsalting sta mi mozemo da popravimo.
3. Uzeti za ozbiljno singapurske savete, narediti domacem menadzmentu aerodrome da ih sprovede i organizovati kontrolu drzave nad istim timom domacih menadzera.
4. Nikako davati strancima u koncesiju. Da je to dobro i Tito bi radio.

(понедељак, 20. мар 2017, 13:30)
Dr.Top [нерегистровани]

@Cestitke za peto mesto,

Pet :)

(понедељак, 20. мар 2017, 12:55)
DAVOR [нерегистровани]

Ako je po ovoj listi

Ako je ova lista reper za kvalitet onda se Nemci logicno namecu kao najbolji izbor izmedju 27 zainteresovanih konccesionara za aerodrom Beograd.

(понедељак, 20. мар 2017, 12:53)
Jolović Zoran [нерегистровани]

" Srbija - Srbiji"

Ne bih previše ulazio u meritornost i opravdanost tolikog oslanjanja na direktne investicije , ali je činjenica da su efekti stranih ulaganja višestruko manji od onih koji su plod ulaganja domaćih kompanija .Aerodrom je tipičan primer monopola .Svaki putnik plaća " reket" , a što je promet putnika veći , veći su i prihodi.Rashodi su minorni u odnosu na prihode , pa je profit enorman.Stranci će , u skladu sa zakonima ove zemlje profit legalno izneti iz zemlje .Domaći korisnci aerodroma će ga reinvestirati u Srbiji , stranci će izabrati svoje dobavljače i mnoge manje firme će " nestati" , domači korisnici će nastaviti saradnju sa domaćim dobavljaćima , stranci će racionalizovati radnu snagu ( znatno je reducirati ) , domaći korisnici će zaposliti sve ono što im je potreba i moralnao obaveza prema rođacima , prijateljima , Srbiji ....Svaka ekonometrija , bez političke pozadine , bi ukazala na pravi put ..Na žalost , mi smo , ne samo ekonomski slepi ...Reči podstiču , ali primeri vuku !

(понедељак, 20. мар 2017, 12:21)
anonymous [нерегистровани]

Златна кока се не продаје

Ако се продаје треба дати поузданом оператеру, помножити профит *10 и добићемо најмању цену.
И да се не условљава Србија и развој друих аеродрома., ако мора да се распрода.

Све за проценат , само ако је државно?

(понедељак, 20. мар 2017, 12:03)
anonymous [нерегистровани]

Najbolji aerodromi

imaju svetski menedzment: Singapur, Dubaj... To je specifican segment, u kome mi nemamo veliko iskustvo, jer imamo samo taj jedan aerodrom. Ja ne volim da nas kudim, ali smo mi stvarno jos daleko od tog standarda. Nikola Tesla je lep, moderan, cist, ali mu fali ponuda za putnike iz celog sveta. Mnogi su prinudjeni da tu provode sate i sate zbog presedanja, kasnjenja.. I sta da rade? Aerodrom treba obogatiti sadrzajima, to je cista zarada. Nedavno cuh, kako su ruski aerodromi znatno napredovali. Ko ima stop over u Singapuru, dobije i besplatno razgledanja grada, moze da ode u bioskop, na masazu i svasta jos (ne samo ovo). I jos se odmori, razgali pred sledeci put. A minhenski je poznat i kao trgovacki centar. Prica se da Nemci tamo idu u shopping!? Naravno, mogli bi smo i mi, imajuci u vidu strano iskustvo. Ali zar ne primecujete da nam to bas ne polazi od ruke? Mogli bi smo mi mnogo toga, i bez vecih para. Zasto se ne javi 100 raznih firmi da tamo oformi prostor i predlozi nesto novo? Pa, mi nismo u stanju da sredimo aerodromske taxiste!

(понедељак, 20. мар 2017, 11:37)
Pero [нерегистровани]

Dajmo ga pod koncesiju što pre!

Šteta da to ostane u našim rukama.
MI smo duševan narod, delimo sa strancima i ovo malo što imamo, pa kud nećemo i profit od aerodroma.

(понедељак, 20. мар 2017, 11:23)
Zare Srbin [нерегистровани]

Cestitke za peto mesto,

A koliko aerodroma spada pod istocnom Evropom???