ММФ и Влада без договора о пензијама

Мисија ММФ-а још једном продужила боравак у Београду. Још није договорено да ли ће се рестриктивни буџет за 2009. годину ослонити на укидање повишице пензија или замрзавање плата у јавном сектору, сазнаје РТС.

Делегација ММФ-а имала је одвојене разговоре са Цветковићем и потпреседником Владе Србије Јованом Кркобабићем.

Цветковић се сагласио да светска финансијска криза и рестриктиван буџет за наредну годину налажу штедњу свих буџетских корисника и смањење јавне потрошње.

У разговорима са делегацијом ММФ-а, за сада, није прецизирано ни како ће се утврђивати износ пензија у наредној години.

Предлог ММФ-а је био да се одустане од ванредне повишице од 10 одсто у идућој години, али се Кркобабић ни на данашњем састанку са делегацијом ММФ-а није сложио са тим, наводећи да је уредбу о ванредном повећању пензија од 10 одсто Влада једногласно усвојила.

Очекује се да ће се Кркобабић током наредна два дана поново састати са делегацијом ММФ-а и предочити им на који начин би пензије могле да се увећавају у наредној години, а да то не утиче на повећање буџетских расхода и дефицита.

Данашњим разговорима представника Владе са делегацијом ММФ-а присуствовао је и гувернер Народне банке Србије Радован Јелашић.

Делегација ММФ-а, која у Београду борави од 28. октобра, првобитно је требало да заврши посету 9. новембра.

Међутим, разговори продужени и преко викенда, да би данас било одлучено да о предлогу новог буџета Србије представници ММФ-а и Владе разговарају и у уторак и среду.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи