Михајловићева: Од новембра брже до Чачка

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић каже за РТС да изградња деонице ауто-пута од Сурчина до Обреновца кошта 208 милиона евра, а да је посао од више од 100 милиона евра поверен домаћим компанијама. Ми се трудимо сваки дан да створимо амбијент за привлачење инвеститора, а то је инфраструктура. Ако нема пута, нема ни инвестиција, истиче Михајловићева.

Зорана Михајловић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекла да ће деоница ауто-пута од Сурчина до Обреновца на Коридору 11, чија изградња почиње данас, спојити Београд са Чачком.

"Ниједан део ауто-пута који се гради није једноставан. Та инвестиција вредна је 208 милиона евра и, када завршимо ту деоницу, до Чачка ће се путовати мало мање од сат времена. До Нове године ћемо спојити и Обреновац са Прељином. Та деоница је један од три пројекта које смо закључили са Кином", каже министарка Михајловић.

Истиче да се тај пројекат разликује од свих пројеката претходних влада.

Ми смо све припемили, проверили и док нисмо комплетно све средили, нисмо почели да радимо", објашњава Зорана Михајловић.

Понавља да је пројекат вредан 208 милиона евра.

"Преко 100 милиона евра је посао за наше домаће компаније и имамо довољно радника. Наше домаће компаније морају да се удружују", додаје Михајловићева.

Каже да сутра почиње грађевинска сезона и напомиње да ништа неће трпети због било каквих избора.

"Ми се трудимо сваки дан да створимо амбијент, а то је инфраструктура. Ако нема пута, нема ни инвестиција", напомиње Михајловићева.

Каже да је оно најважније у чему се Србија издваја од земаља у региону политичка стабилност.

"Сваки инвеститор почиње разговор са тим да ми имамо политичку стабилност, и морамо то да сачувамо", додаје министарка. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво