Милићевић: Бржи развој Војводине најважнији приоритет

У Влади Војводине су додељена признања "Капије успеха", а потпредседник Ђорђе Милићевић је тим поводом рекао да је бржи привредни развој Војводине први и најважнији приоритет, те да у том опредељењу туризам има веома значајно место.

Ова признања Привредна комора Војводине додељује за унапређење и подстицање квалитета услуга у угоститељској и туристичкој делатности.

Како је саопштено, Милићевић је рекао да реалност говори да је Србија у 2016. прекорачила "магичну границу од милијарду евра прихода од туризма", као и да је том успеху Војводина допринела у великој мери.

Током 2016. у Војводини је боравило преко 446.000 страних и домаћих туриста, што је око осам одсто више него годину дана раније, подсетио је и додао да су ти туристи остварили преко 1.100.000 ноћења, што је за 13 одсто више него у 2015. години.

Рекавши да је туризам мултидисциплинарна грана чији развој утиче и на развој других делатности и подсетивши на чињеницу да је туристички потенцијал Војводине изузетно богат, потпредседник Покрајинске владе је констатовао и да постоји велики простор за додатни раст ове привредне гране.

"Ове године издвојићемо више за подстицајне мере у туризму. Готово 200 милиона динара биће усмерено организацијама, удружењима и пројектима у области туризма", рекао је Милићевић.

Честитајући добитницима награда на добијеним признањима, потпредседник Покрајинске владе је туристичке раднике и предузетнике позвао да удруже знање, идеје и капацитете, како би од Војводине заједнички направили раскошну и свима привлачну туристичку дестинацију каква она, како је рекао, и треба и може да буде.

Признање "Капије успеха" додељује се континуирано већ 25 година, и то најбољима за достигнути квалитет услуга у категорисаним објектима смештаја, ресторанима и објектима који на најбољи начин представљају мултиетничку заједницу Војводине и значајно обликују војвођанске туристичке вредности.

Поред "Капије успеха", Привредна комора Војводине плакетама за квалитет услуга награђује и предузећа која су достигле завидан ниво организације пословања и односа према госту у свим категоријама.

"Капије успеха" као највише признање за квалитет услуга за 2016. годину у својим категоријама добили су Етно насеље и етно хотел "Врдничка кула" (Бања Врдник), хотел "Премијер президент" (Сремски Карловци), Винарија "Деурић" (Мала Ремета), Салаш Ђорђевић (Шуплљик), док су добитници плакета за квалитет услуга Ресторан ЦФК (Врбас), Етно кућа "Тошина кућа" (Јарак), Салаш Татић (Турија), Арт кафе (Кањижа), Породични подрум вина "Селекта" (Гудурица) и породична винарија "Виник" (Вршац).

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић рекао је да су додељена признања подршка најбољима а подстицај свима, док се у име награђених ПКВ-у на томе што ова институција препознаје уложени труд и постигнути напредак у пословању захвалила Ивона Боројевић, генерални менаџер хотела "Президент".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара