Брнабић: До краја марта одлука о максималном броју запослених

Министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић најавила је да ће до краја марта бити донета нова одлука о максималном броју запослених у локалним самоуправама за 2017. годину и да је најавећа промена у односу на претходне та што се неће ићи линеарно у смањивање, а омогући ће се ново запошљавање.

Ана Брнабић је рекла да се размишља да се локалне самоуправе поделе у седам група и да се дозволи да запошљавају нове раднике о ћему би одлучивала комисија у којој ће бити промењен састав тако да ће једног свог преставника имати и министарство.

Министарка је најавила много драстичније смањивање броја запослених у неким локалним самоуправама које нису успеле да дођу до оптималног броја запослених.

"То ћемо урадити у консултацијама са локалним самоуправама", рекла је Брнабићева и навела да очекује да ће почетком марта свим локалним самоуправама бити упућен нови предлог о максималном броју запослених и да је министарство отворено за консултације са сваком локалном самоуправом појединачно.

Она је оценила да су линералним смањивањем броја запослених у локалним самоуправама, нажалост, кажњене неке од најпрофесионалнијих и најрационалнијих локалних самоуправа, а да ништа није урађено да се број запослених смањи у оним које су имале број запослених који је далеко ван оптималног.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи