Следеће недеље почиње изградња деонице Сурчин – Обреновац

Mинистарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић рекла је да је вредност радова на изградњи деонице од Сурчина до Обреновца 208 милона евра.

"Све је спремно. Следеће недеље почињу радови на деоници Сурчин – Обреновац, на такозваном Коридору 11 који повезују Србију са Црном Гором", рекла је Михајловићeва за Телевизију Пинк.

Како је навела, ове године ће Србија од Обреновца до Прељине практично имати завршен ауто-пут што је укупно 103 километара.

"Сећате се да смо прошле године отварали деоницу Љиг – Прељина. Раде се друге две деонице и можемо да кажемо да ћемо до краја године имати 103 километара ауто-пута", рекла је Михајловићева.

Наводећи да би деоница Сурчин – Обреновац требало да буде готова средином или крајем 2019. године, истакла је да кинеске компаније то раде, али да 49 одсто у томе учествују домаће, српске компаније, које које ће, практично, бити носиоци послова.

Михајловићева је најавила и да ће на пролеће почети радови на обилазници око Београда, док ће у мају почети радови на деоници пруге Београд – Будимпешта.

Министарка је назначила да је вредност радова у инфраструктури у Србији готово девет милијарди евра, уз напомену да све то у највећем делу раде домаће компаније.

Коридор 10, осим деоница кроз Грделичку клисуру, биће завршен до краја године, рекла је Михајловићева и додала да се нада да ће почетком наредне године започети и изградња ауто-пута Ниш – Мердаре.

"Суштина свих путева је повезивање Србије, могућност да наше компаније раде и да неки други инвеститори долазе и поред аутопутева отварају фабрике", рекла је Михајловићeвa.

Говорећи о радницима Аеродрома који су сада запослени "за стално", подсетила је да је 600 људи радило преко задруга 20 до 25 година, а да ниједна Влада није хтела да се позабави њима, иако они раде основне послове и без којих аеродром не може да функционише.

Тих 600 људи је, како је објаснила, прошле године "пребачено" са задруга на такозване уговоре на одређено, а сада су запослени на неодређено.

"Ако имате раднике који раде 20 година, имају лиценце, знају свој посао па ваљда је нормално да решите тај проблем. Ми смо тај проблем решили", рекла је Михајловићeвa.

Говорећи о директору Аеродрома Саши Влаисављевићу и његовом евентуалном доласку на чело "Коридора Србије", Михајловићева је поновила да ће сви директори бити бирани на конкурсима.

"Резултати аеродрома су фантастични, аеродром остварује добит, одлично се развија, што јесте заслуга и менаџмента, не само Владе Србије. То је наш заједнички рад. Према томе, људи који направе такве резулатате, немам ништа против да се појаве и на другим местима. Али конкурс је примаран, ако се јави на конкурс, надам се да ће комисија о томе размишљати даље", рекла је Михајловићeвa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се