Расте продаја авио-карата, "Ер Србија" уводи нове чартер-линије

Сајам туризма је и прилика да се сумирају резултати када је авио-саобраћај у питању. Тржиште авио-карата од сајма до сајма порасло је за 20 одсто, кажу аналитичари, а највећи раст остварила је домаћа компанија "Ер Србија". Расте и чартер-саобраћај, кажу продавци аранжмана, па ће овога лета авиони "Ер Србије" три пута дневно возити српске туристе на разне евромедитеранске дестинације. Нови лет се уводи ка Венецији, а само за време трајања Сајма туризма код четири овлашћена продавца карата "Ер Србије" можете купити авио-карту за само један евро.

Носилац развоја туризма у Србији је "Ер Србија". Она је помогла да се отворе нова радна места, задржи пилотски кадар, школују млади људи за ваздухопловна занимања. Оваква компанија потребна је Србији јер подстиче привредни раст, каже премијер Александар Вучић.

"'Ер Србија' је допринела да са 900.000 путника подигнемо број путника на два и по милиона. Аеродром Београд има пет милиона путника, што га кандидује за новог и веома успешног власника", рекао је премијер Вучић.

"Ер Србија" преко четири агента у Хали 1 на Београдском сајму туризма први пут нуди авио-карте за један евро, и то у једном смеру за многе евромедитеранске дестинације.

Логика је једноставна: карта кошта један евро, а аеродромске таксе 49 евра, тако да је укупна цена у једном смеру 50 евра. Уколико ипак желите да имате повратну карту, она је такође јефтинија у односу на редовну тарифу.

Тако можете купити карте за Амстердам, Атину, Берлин, Бејрут, Брисел, Букурешт, Копенхаген, Диселдорф, Хамбург, Франкфурт, Ларнаку, Љубљану, Лондон, Милано, Париз, Праг, Рим, Сарајево, Солун, Скопље, Софију, Стокхолм, Штутгарт, Подгорицу, Тиват, Тел Авив, Беч, Загреб и Цирих.

Београд–Москва кошта нешто више од 59 евра, али зато можете купити карту у једном смеру за Њујорк за 212 евра, а за Абу Даби за 161 евро.

"Ово је карта у једном смеру, а уколико купујете и повратну, можете да уштедите од 10.000 до 15.000 динара", каже Игор Врањешевић из "Џамбо травелса".

На Сајму промоција и чартер-туризма. "Авио-лет", ћерка компанија "Ер Србије", спремила је три авиона типа "бониг 737" за чартер-саобраћај који ће ове године бити организован за Грчку, Шпанију, Египат, Италију, Турску и остале популарне дестинације за одмор.

"Нова дестинација је аеродром Превеза, који има могућност да туристе води ка Лефкади, Кефалонији и Закинтосу", каже Љубиша Нешовановић из агенције "Робинсон".

Цене чартер-летова су нешто више, али цена укупног пакет-аранжмана није мењана, кажу тур-оператори. Битно је да ће туристи на време и без кашњења стизати на дестинације и уживати у одмору.

Цене карата за далеке дестинације, доласком "Ер Србије" и сталим летовима према Блиском истоку, никада нису биле ниже. Са 1.000 евра пале су на 500 па и 400 евра за повратне летове са пуном таксом. Сада 10 дана у Шри Ланки кошта са превозом и ол-инклузив аранжманом око 800 евра, што је некада била тек половина авионске карте.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи